Visitekaartjes

Ze zijn in aantocht! Mijn visitekaartjes. Wachten dus op de bezorger die de kaartjes komt brengen. Het begon allemaal een aantal weken geleden. Ik was bezig met een nieuwe website en daardoor zou mijn oude visitekaartje op de schop moeten. Dat kaartje waar ik indertijd zo trots op was kan in de vuilnisbak. Of beter gezegd, het kan in de papierbak. De url van de webpagina klopt niet meer. De naam Ricavamo is veranderd in Ricavamo Fotopresentaties. En dat betekent nieuwe visitekaartjes. Een schrijver klimt in de pen, maar ik kroop in Photoshop om iets heel nieuws te gaan creëren. Wat zet ik op een kaartje dat je tussen je wijsvinger en duim kan houden? Wat voor plaatje zet ik daar? Welke informatie zet ik er op? Welke kleur geef ik het kaartje? Ik ben aan de slag gegaan en na vele versies is er iets uit komen rollen.

Het is een kaartje geworden waar ik mezelf best mee kan identificeren. M’n zoontje die in een breakdance-pose staat op de logobal van Ricavamo Fotopresentaties. Breaking news dus over het motto foto’s moeten dansen. Alle overige informatie staat mooi op het kaartje. Kortom, ik heb mijn visitekaartje.

De bel gaat. De bezorger staat voor de deur. Zo gemakkelijk is het nog niet om mijn visitekaartje in handen te krijgen. Er zit een storing op haar apparaat. Ik laat ze binnen, want het hele apparaat moet gereset worden. En dat duurt nog wel eventjes. Haar auto staat ondertussen op straat te ronken. Tijdens ons gesprek bekruipt mij het gevoel dat dit eigenlijk veel meer een visitekaartje is. Van persoon tot persoon. Ze kan gewoon eens met iemand praten in plaats van dat ze met een apparaatje staat te communiceren. En eigenlijk had mijn nieuwe visitekaartje zijn werk moeten doen. Maar het doosje staat nu nog ongeopend bij mij op tafel, terwijl de bezorgster al lang op pad is naar haar volgende klant. Het werd een letterlijke visite. Geen kaartje dat dat kan vervangen. Maar toch ben ik blij met mijn nieuwe visitekaartje. Mijn vraag is kort: komen jullie bij mij op visite om mijn nieuwe visitekaartje op te halen? De koffie staat klaar!

Visitekaartje ontwerp 9

Comments are closed.